torsdag den 25. september 2014

Referat af kommunikationsøvelse

I foregårs færdiggjorde vi vores kommunikationøvelses-video, og i går viste vi den til Marion. Vi ville vise, hvordan vi har benyttet Eide og Eide's teori om vigtigheden ved en god kommunikation, altså aktiv lytning, samt verbal- og nonverbal kommunikation mellem fagpersoner og patienter, samt hvordan øjenhøjde er en vigtig faktor i henhold til at udvise respekt.
     Vi gjorde meget ud af med denne video at skitsere sort på hvidt, forskellen på god og ringe kommunikation, i billedet af sygeplejersken, ergoterapeuten og lægen. Vi ville møde patienten, der hvor hun var, og med de tanker og frustrationer hun havde, og hjælpe hende med at løse dem bedst muligt. 

Marion virkede til godt at forstå vores pointe, og vores måde at løse denne opgave på. Vi talte om hvordan vi benyttede aktiv lytning som et aktivt redskab i mødet med vores patient både non-verbalt med øjenkontakt, håndbevægelser, berøring og stilhed, samt verbalt med stille spørgsmål, at spejle følelser og sammenfatte det patienten tænker. (8, p. 24)
 Samtidig benyttede vi også Calgary-Cambridge guiden, med dets fokus på specifikke nøgleredskaber, der skal indgå i relationen med en patient. De har opsat samtalen med patienten i trin og opdelt emner om, hvordan man sætter en relationel dagsorden. (35)

Kommunikationsøvelsen er en del af modul 5, altså en fastlagt studieaktivitet, som vi skulle lave for at deltage til eksamen. Vi kunne virkelig se ud fra øvelsen, at den fænomenologiske tilgang til sygepleje er ekstremt vigtig, når der er tale om mødet med patienten. Det at kunne læse kropssprog er også rigtig vigtigt, da det verbale og det non-verbale ikke altid spiller overens med hinanden, og det at kunne se afvigelser, er en stor del af sygeplejen.

Vi har fået et større indblik i kommunikation, og hvordan kommunikation skal bruges i et sygeplejefagligt perspektiv. Vi snakkede om, at det tit bare er noget man gør, går ind og kommunikere med andre, men at se det fra en helt tredje vinkel, og se sig selv i aktion har været lærerigt og spændende. Man kan på en eller anden måde sætte sig bedre ind i, hvordan man kommunikere med patienten.




Ingen kommentarer:

Send en kommentar