mandag den 15. september 2014

Innovationsslangen

Innovationsslangen er en god model at bruge i vores arbejde, i forhold til de mange forskellige veje vi tager, som skal blive til en.

Slangen består af 5 faser.



- Fase 1: Fastsætte ambitionsniveau

Ved første fase skal man fastsætte sit ambitionsniveau, således at man ved hvor meget tid der skal bruges, og hvor mange personer der skal være med i undersøgelsen/projektet.

- Fase 2: Research

Ved anden fase undersøger vi patientens forløb, i dette tilfælde patienter med frakturer der kræver operation og indlæggelse på dagkirurgisk. Vi bruger sygeplejeprocessen og samler data fra patienter, samt interviewer fagpersoner, og finder materiale i form af sygdomslære og teori.

- Fase 3: Kategorisering og analyse

Ved tredje fase analyseres det data og materiale fra Research-fasen, og herfra finder vi frem til det vi skal bruge i forhold til et innovativt forslag på en løsning, så vi kan sikre os at patienter på sammedagsafsnit har forstået den givne information ved udskrivelsen.

- Fase 4: Konceptudvikling og design

Ved fjerde fase videreudvikles vores koncept/idé og design, udfra de essentielle sammenhæng vi har fundet frem til i analysen, hvor patientens behov også kommer til udtryk.

- Fase 5: Test og prototyping

Ved femte og sidste fase vil konceptet blive til virkelighed, hvor prototypen justeres og testes og eventuelt forbedres, så den til sidst har den bedste kvalitet, således opnår vi også det bedste resultat.

I vores arbejdsproces, vil vi bruge slangen, og arbejde efter denne innovationsmodel, således at vi får mest muligt ud af vores proces, og samtidig får en rød tråd gennem bloggen, der i bund og grund lægger op til innovation. (30)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar