torsdag den 25. september 2014

Dataindsamling

Verden kan undersøges på to forskellige måder, både med den kvalitative og den kvantitative metode. 

Vi har valgt at forberede nogle spørgsmål til interviewene, hvor vi er gået ud fra et semistuktureret kvalitativt perspektiv. I og med, at det er semistukturet, er det fordi det til dels er struktureret, hvor den røde tråd er fulgt gennem interviewene, men der alligevel er plads til afvigelser. Vi har  i vores interviews haft fokus på den givne information, og om denne eventuelt kunne have været for hurtigt givet og hermed ikke forstået fra patienternes side. 
     Vi har også brugt statistik i vores blog, her har vi brugt den kvantitative metode, for at se problemstillingen i et bredere perspektiv.  

Den kvantitative metode:
Den kvantitative metode går ud på at indsamle en stor bunke materiale, som viser visse tendenser og sammenhænge. Her kan man for eksempel se om patienterne får fat i informationerne ved udskrivelsen. Det kan man finde ud af, ved hjælp af, statistikker og spørgeskemaundersøgelser. 

Den kvalitative metode: 
Den kvalitative metode fokuserer mest på hvordan hvert enkelt individ opfatter eller oplever verden på. Denne metode giver et indblik i folks individuelle liv, samtidig går metoden dybere ned i konteksten, og fjerner ofte det filter vi alle kan have, når vi for eksempel skal besvare et spørgeskema. (9)


I vores dataindsamling har vi søgt viden fra:
  • Vores kontaktsygeplejerske/kliniske vejleder Kirsten.
  • En sygeplejerske fra sekundær sektor, da vi mener, at hun har stor betydning for den information patienten får.
  • En ergoterapeut, da det primært er dem, der er med i første omgang til rehabilitering af patienter, indlagt på dagkirurgisk.
  • En patient med en fraktur, der har været indlagt på dagkirurgisk.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar