onsdag den 1. oktober 2014

Afrunding

Igennem denne proces, har vi som gruppe lært at arbejde sammen om et fælles emne og med et fælles mål for øje. Vi har lært, at det ikke handler om målet i sig selv, men det handler om måden og de forskellige måder, der er at nå et mål på. Det vi fandt ud af var, at målet ikke helt var det samme, som vi i begyndelsen, havde forudset os. 
     Vi har igennem de sidste syv uger beskæftiget os med forskellige områder af sygeplejen fra Sundhedsloven til Goffmann's teori om dramaturgi. Vi har været hele vejen rundt og på grund af det, blev vores produkt og vores proces langt bredere, fordi vi med al den nye viden, samt fragmenter af vores viden fra de tidligere moduler pludselig kunne nå hele de 360 grader rundt.

Så det bloggen er et eksempel på er et stykke fællesarbejde, som nu er færdigt. Det er et produkt af den produktivitet og det engagement, som er blevet lagt i det arbejde, som vi nu afleverer.


Processen igennem har vi stødt på forskellige murer og udfordringer hen af vejen. Vi havde til at begynde med en forestilling om, at det at interviewe mange forskellige faggrupper, samt mange repræsentanter fra de forskellige faggrupper ville være simpelt, men det var det ikke. Ydermere havde vi en forestilling om, at udfaldet/ resultatet af vores problemstilling i praksis ville holde tæt, men vi måtte afvige fra det først antagede og arbejde videre i en ny retning.
     Det er faktisk det udfordringerne er med til i vores tilfælde. Vi har lært, at man ikke skal lade sig kue af, at ting eller forestillinger ikke bliver, som vi føst havde tænkt, men at det kan være en fordel, fordi man er med det, tvunget til at tænke i nye baner og ikke lede efter målet, for til sidst vil det give sig selv, og føre til noget nyt.



De andre moduler har alle været individuelle projekter. Så det har været en udfordring at lære at arbejde fælles og at anerkende, at ikke alle tænker ens, og at det kan være en stor fordel. 
     Vi har lært at bruge hinandens styrke og vi hjælpe hinanden, hvis styrken halter. 

Projektet havde ikke fungeret så godt, hvis man havde arbejdet alene. Vi er nået hele vejen rundt om vores problemstilling, og vi er fuldt tilfredse med resultatet.